Международният съд на ООН нареди на Израел да разреши безпрепятствения достъп

...
Международният съд на ООН нареди на Израел да разреши безпрепятствения достъп
Коментари Харесай

Международният съд на ООН нареди на Израел да отблокира достъпа на хуманитарна помощ до Газа

Международният съд на Организация на обединените нации подреди на Израел да разреши безпрепятствения достъп на филантропична помощ до Газа. По този метод органът отхвърли изказванието на Тел Авив, че не блокира доставките за анклава, съобщи Ройтерс. Израел акцентира, че би трябвало да инспектира всяка пратка, с цел да се увери, че товарът не може да бъде употребен от  " Хамас ". Това води до бавен развой на инспекция, който на процедура блокира помощта - някои камиони чакат седмици наред, с цел да получат одобрение.

В правно обвързващата си заповед съдът нарежда на Тел Авив да предприеме " всички нужни и ефикасни ограничения, с цел да подсигурява, без закъснение, в цялостно съдействие с ООН "  осигуряването на филантропична помощ за Газа, в това число изпращането на храна, вода, гориво и медицински консумативи.

" Съдът отбелязва, че палестинците в Газа към този момент не са изправени единствено пред риск от апетит, но че гладът стартира ", чете се в решението.

Съдът също по този начин упорства Израел незабавно да подсигурява, че " неговите военни не правят дейности, които съставляват нарушаване на някое от правата на палестинците в Газа като предпазена група според конвенцията за попречване и наказване на закононарушението геноцид ", в това число чрез действия, спиращи  " незабавната и необходима филантропична помощ ". 

Съдиите също изискват всички заложници, държани от " Хамас ", неотложно да бъдат освободени. Този апел бе насочен и в призната в понеделник резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която упорства за неотложно преустановяване на огъня в Газа.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР